Friday, October 25, 2013

Barnläkare och annat tjafs

Imorse var vi hos barnläkaren igen. Emily är fortfarande inte helt frisk men hon är bättre. Luftrörskatarr är inte att leka med kan jag säga så här i efterhand. Och inte heller tyska envisa barnläkare. Vi går till ett kontor med två läkare och vi har varit hos båda två. E. hade ju ofta problem med bronkit i USA och då fick hon andas in medicinen och det gick för det mesta bort snabbt. Nu påstår ju vår barnläkare att hon är för envis för att använda apparaten, att det är gammeldags osv. Och han hade mage att fråga om hon var sjuk igen. IGEN?? Nej. fortfarande. Och då smällde det. Satan i atan vad jag blev arg. Nej, hon är sjuk fortfarande och det fungerar inte med apparaten HÄR för att någon sköterska som inte ens säger hej bara trycker upp masken i hennes ansikte och det tycker hon naturligtvis inte om. Och JA, vi vet att masken måste hållas nära ansiktet för att ha någon verkan. Dessutom fick vi inget friskintyg för dagis eftersom det rasslar till lite när E. andas. "Hon är ju alldeles för sjuk!"

Efter mitt lilla utbrott förra veckan så var det dags för återbesök imorse och då var vi hos den andra läkaren. "Hon måste bara hosta så att slemmet försvinner" sa barnläkaren. Och sen fick vi snabbt ett friskintyg.  Jo, hon han tala om för Emily att hon var för högljudd när hon babblade. Jag är så less. På olika information. På tyska otrevliga barnläkare. På barnläkare som inte tycker om barn. Tacka gudarna att det inte finns vårdcentraler i det här landet utan man kan gå till vilken läkare som helst och även byta när som helst. Så nu gör vi det.

Hann även med en sväng till kardiologen med Olivia. Hon hade flera hål i hjärtat när hon föddes och nu är ett kvar. Jag kunde i och för sig ha svurit på att när vi var där sist så sa läkaren att hålet var borta men nu är det där i alla fall. Tyvärr så är Olivia jätteförkyld så läkaren kunde inte riktigt se och höra så mycket på kontrollen men vi ska tillbaka om 6 månader på rutinkontroll igen. Allt väl! Om det är något jag lärt mig i livet så är det att allt löser sig!!

Nu - helg!

2 comments:

Desiree said...

Jobbigt. Hoppas att det blir bättre och att tjejerna kryar på sig. Men det är ju mycket första året på dagis och i början på hösten. Trist med dåliga läkare som inte vill lyssna.
Kram!

Jane said...

Javisst, det är trist. Men nu har vi en ny barnläkare!
Kram!