Friday, April 25, 2014

Tillbaka

Nu är vi tillbaka. Det var många som tyckte vi var vansinniga att köra bil till Gävle. Men oj vad det var lätt och allt gick så bra.

Vi lämnade Köln runt 10-tiden på morgonen och stannade bara en gång på vägen till Kiel. Vi hade lite trafik utanför Hamburg men kom i god tid till färjan. Tjejerna hade hur kul som helst på färjan och äta ute har aldrig varit så lätt.  360 SEK för buffén på båten var lite saftigt (per person!) men det fanns både räk- och kräftbuffé så jag glömde snabbt bort priset. Väl framme i Göteborg så stannade vi till i Lerum för att hälsa på gamla goda vänner och gav oss inte iväg förrän vid kl. 13-tiden. Även här stannade vi en gång och var till slut framme runt sjutiden i Gävle. Allt gick SÅ smidigt! Lite drygt att det inte finns någon riktig motorväg mellan Gävle och Göteborg, att köra 70 känns stundtals som om man rullar fram på landsvägarna. Länge leve autobahn säger jag bara.
Det gick lika smidigt hem, vi var hemma vid fyratiden igår. Tyvärr kom vi tillbaka till ett kallt och regnigt Tyskland. Det regnade lika mycket här som solen sken i Sverige när vi gav oss iväg.

Det här var ju första gången jag varit hemma med båda tjejerna och första gången jag varit hemma sedan 2012! Skönt att träffa nära och kära och att bara vara lite så där, hänga på stan och hos kompisar. Vi hann till och med en sväng till badhuset.


Tyckte att allt var väldigt barnvänligt denna gång, folk kanske inte är sådär jättetrevliga mot barn som de t.ex. är i USA, Emily blir fortfarande alltid lika ledsen när hon babblar på till främmande människor och hon blev lika ignorerad i Sverige som här i Tyskland. Ingen svarar och ingen hejar :( Men det finns dock gott om barnstolar och det var riktigt kul att luncha ute med tjejerna.
Fina Boulongern, hit hann vi många gånger

Svenska påskägg. Bäst!

No comments: